Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε εκτός έδρας του Αμαρουσίου (102-95) για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan GBL και διεύρυνε το αήττητο σερί που τρέχει. Ο Κέντρικ Ναν με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της βραδιάς για το τριφύλλι.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Μαρούσι να είναι πολύ εύστοχο από την περιφέρεια και να αποκτά διψήφιο προβάδισμα (21-7 στο 5'). Ο Παναθηναϊκός AKTOR πίεσε περισσότερο στην άμυνα στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά η ευστοχία των γηπεδούχων από την περιφέρεια τούς επέτρεψε να φτάσουν ως το +16 (32-16 στο 9') πριν αρχίσει η αντεπίθεση.
Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κατάφεραν μέσα σε τρία αγωνιστικά λεπτά να ρίξουν τη διαφορά στους πέντε πόντους (32-27 στο 12') και λίγο αργότερα να φέρουν το παιχνίδι στο "Χ" (40-40 στο 16'). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να είναι μπροστά με δύο πόντους (52-54).
Ο Παναθηναϊκός AKTOR διατήρησε το προβάδισμα ως τα μισά της τρίτης περιόδου (58-61 στο 25'), πριν έρθει το μίνι σερί του Αμαρουσίου για να του δώσει -μετά από ώρα- το πάνω χέρι στο παιχνίδι (71-66 στο 29').
Όσο περνούσε η ώρα, το τριφύλλι βελτίωνε τα ποσοστά του και -με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια- κατάφερε να χτίσει την αυτοπεποίθησή του. Το "Χ" (81-81) στο 35' έγινε +3 (89-92) στο 38' του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό AKTOR να φτάνει στην τελική επικράτηση για το 19/19 στη Stoiximan GBL.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-20, 52-54, 73-69, 95-102.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Τακιανός): Ρέινολντς 14 (4), Φρίντρικσον 16 (2), Κιν 29 (5), Λάντζεβαϊν 2, Μαντζούκας 15 (3), Φλόιντ, Μπριγκς 4, Νικολαΐδης 3 (1), Γιαννόπουλος 8 (2), Τανούλης 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Μπράουν, Οσμάν 3 (1), Ναν 21 (3), Γκέιμπριελ 9, Ερνανγκόμει 16 (4), Καλαϊτζάκης 15 (3), Μωραΐτης 8 (2), Σλούκας 13 (3), Σαμοντούροβ 2, Μήτογλου 15.
Αταμάν: «Βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε»
Μετά από το τέλος του αγώνα, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:
«Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όπου η ομάδα μας άρχισε πολύ χαλαρή και χωρίς συγκέντρωση με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο -17, μου άρεσε το παιχνίδι. Μετά από αυτό κάναμε καλό παιχνίδι. Το Μαρούσι είναι καλή επιθετική ομάδα, το ξέραμε. Ο Φρίντρικσον, ο Κιν, ο Ρέινολντς έχουν πολύ ταλέντο. Βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Φυσικά δεν είναι εύκολο για τις ομάδες της EuroLeague σε λιγότερο από 48 ώρες να παίζουν τέτοιου είδους αγώνες. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα της EuroLeague που παραμένει αήττητη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Επίσης θεωρώ πως στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ».
Σε ερώτηση για τον Ομέρ Γιουρτσεβέν είπε: «Δεν πιστεύω πως θα είναι έτοιμος για τη Real Madrid. Ελπίζω να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τώρα άρχισε το τρέξιμο. Έχουμε τον Τίμπορ Πλάις, που ήρθε για να μας βοηθήσει. Κατά 90% (ο Ομέρ Γιουρτσεβέν) δεν θα παίξει».