Αταμάν: «Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου»

Οι Εργκίν Αταμάν και Γουένιεν Γκέιμπριελ μίλησαν από πλευράς Παναθηναϊκού AKTOR εν όψει της αυριανής εντός έδρας αναμέτρησης με την Real Madrid (6/3, 21:45).

Ο προπονητής των πράσινων δήλωσε: «Η Real Madrid έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην EuroLeague. Ακόμη κι αν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή θέση στην κατάταξη, είναι μία από τις βασικές υποψήφιες για τον τίτλο της EuroLeague. Απ' όσα έχουμε δει ως τώρα, η Real Madrid παίζει καλύτερα στα μεγάλα παιχνίδια. Θα περιμένουμε έναν δύσκολο αγώνα. Για μας είναι όμως σημαντικό να προστατεύσουμε την έδρα μας και να μην χάσουμε στο γήπεδό μας. Θα είναι λοιπόν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ξέρουμε πως η Real Madrid έχει παίκτες με πολύ υψηλό επίπεδο, όπως ο Φακούντο Καμπάσο, ο Μάριο Χεζόνια, ο Ντζάναν Μούσα, ο Έντι Ταβάρες κι άλλοι πολλοί.

Θα είναι πολύ απαιτητικός ο αγώνας για μας. Αυτοί οι παίκτες με τέτοια καριέρα και προοπτική, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους και απέναντι στην ομάδα από την οποία έχασαν πέρσι στον τελικό του Final Four θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Έχουμε κι εμείς πολύ καλό ρόστερ όμως. Έχουμε κερδίσει στα εννέα τελευταία παιχνίδια, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να κερδίσουμε κι αυτόν τον αγώνα. Όπως κάνουμε σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας, για να μας βοηθήσουνε και να μας δώσουν κίνητρο. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι της regular season.

Χρειαζόμαστε περισσότερη επιθετικότητα και υποστήριξη. Δεν είναι ένας αγώνας επίδειξης, είναι μια μονομαχία του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Real Madrid, η οποία ιστορικά είναι μεγάλη. Αύριο θα είναι ακόμη ένας μεγάλος αγώνας λοιπόν, τον οποίο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, ο Ματίας Λεσόρ και ο Μάριους Γκριγκόνις δεν θα παίξουν αύριο, όπως άλλωστε γίνεται εδώ και καιρό. Οι υπόλοιποι είναι υγιείς και ευελπιστώ πως δεν θα γίνει κάτι μέχρι αύριο, για να είναι όλοι διαθέσιμοι. Για τον Μάριους και τον Ματίας χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Όσον φορά στον Ομέρ, θα δούμε αυτή την εβδομάδα πώς θα πάει κι αν θα είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό την επόμενη βδομάδα».

Από μέρους του, ο Γουένιεν Γκέιμπριελ, δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε ότι η Ρεάλ είναι ιστορικά μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Ακόμα και τώρα, έχουν πολύ καλό ρόστερ, ανεξάρτητα από τη θέση τους στην κατάταξη. Ξέρουμε ότι πάντα κάνουν καλές εμφανίσεις στα μεγάλα παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προστατέψουμε την έδρα μας, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη θέση μας ενόψει των playoffs. 

Έχουν πολύ καλούς ψηλούς, αρκετό ταλέντο σε αυτή τη θέση. Πρέπει να προστατέψουμε τη ρακέτα μας, εγώ ο Πλάις και ο Μήτογλου, έχουμε ένα μεγάλο έργο μπροστά μας».

Σε ερώτηση για τη μονομαχία με τον Έντι Ταβάρες και τον Μπρούνο Φερνάντο, που κατάγονται επίσης από την Αφρική σημείωσε: «Είναι καταπληκτικό. Είναι μια απόδειξη για το αφρικανικό μπάσκετ και για τα μελλοντικά ταλέντα. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό για τους παίκτες από την Αφρική. Υπάρχει αρκετό ταλέντο και είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να προσφέρουμε ένα καλό show εδώ αύριο.

Δεν θα έλεγα ότι είμαι στο 100%. Έχω παίξει όμως κάποια παιχνίδια. Έχουν περάσει 17 ημέρες από τον τραυματισμό μου κι έχω καταφέρει να συνεχίσω να δουλεύω και να αγωνίζομαι».

Τέλος, σε ερώτηση για τη νέα εικόνα των αποδυτηρίων του τριφυλλιού είπε: «Πρώτα από όλα είμαι εντυπωσιασμένος με το πόσο γρήγορα έγινε η ανακοίνηση στα αποδυτήρια. Συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη που το έκανε αυτό για εμάς, ώστε να είμαστε άνετοι εκεί. Σίγουρα είναι τα καλύτερα αποδυτήρια που έχω δει εδώ στην Ευρώπη. Το εκτιμώ αυτό. Θα βγάλω κάποιες ωραίες φωτογραφίες. Όλα είναι πολύ άνετα. Συγκριτικά με το NBA λείπουν κάποια πράγματα. Στην Αμερική λατρεύουν τις τηλεοράσεις. Αλλά είναι πολύ καλά αποδυτήρια. Είναι ελίτ».